teknolojiuzmani
FD Üye

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 adet tavuk but
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğumuzu haşlayalım ve didikleyelim.
- Tenceremizin içine sıvı yağ ve tereyağı alıp eritelim.
- Daha sonra küp doğradığımız havuç ve sarımsağı ek edelim 3 dk kavuralım.
- Unumuzuda ek edip 2 dk kavurup tavuk suyumuzu boşaltalım ve kaynamasını bekleyelim.
- Çorbamız kaynayınca tel şehriye, haşlanmış tavuk, tuz ve karabiberi ek edip biraz daha kaynatalım.
- En son maydanozu muzu ince kıyıp çorbamıza ek edelim ve ocağımızı kapatalım.
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı