Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 5 su bardağı kaynamış su
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı nane
Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı
- Tencereye tereyağında unu ve şehriyeyi kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Daha evvelce kaynatılmış suyu yavaş yavaş ekleyelim. Uygunca karıştıralım.
- Daha evvelden kabın içine aldığımız yoğurdu nane ile karıştırıp ocağın üstünden 2 kepçe karışımdan ekleyip karıştıralım ki yoğurdu direk koyarsak kesilir.
- Daha sonra yoğurdunu ekleyip yeterlice karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakalım.
- Ben içine yarım tane limon suyu ekledim çocuklarım çok beğenerek ve isteyerek yediler. Afiyet olsun.