bilgisayarci
FD Üye
Şehzade Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı dana eti
- 5 adet patlıcan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber 1 adet kırmızı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı et suyu
- 2 adet domates
- Soğan dilimleri
- Biber
Şehzade Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle etleri küp küp doğradıktan sonra tencereye alıp suyu üstüne gelecek şekilde kaynamaya bırakın.
- Suyu çekene kadar patlıcanları küp küp doğruyoruz ve suyun içine atıyoruz.1-2 kaşık da tuz koyuyoruz hem acısını alması için hem de kararmaması için.
- Etlerin suyu çektikten sonra soğanı biberi sarımsağıyla kavuruyoruz.
- Patlıcanları kızartıyoruz ve bir peçete yardımıyla fazlalık yağını alıyoruz ve bir borcama döküyoruz.
- Ardından etleri de üzerine ilave ediyoruz ve sosunu yapıyoruz.
- Üstünü döküyoruz.
- Süsledikten sonra da fırına gönderiyoruz. 180° 20 dakika boyunca şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.