Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şehzade Pilavı

Şehzade Pilavı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Şehzade Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2yemek kaşığı sıvı yağ
  • 10-15 adet tuzsuz çiğ badem
  • 1çay kaşığı tuz, toz şeker, limon suyu
  • Yarım çay kaşığı toz tarçın ,karabiber
  • 2 su bardağı su

Şehzade Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bademleri sıcak suda bekletelim kabuklarını soyalım tencereye yağları koyalım. Bademi koyalım kısık ateşte biraz kavuralım.
  2. Küçük yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavuralım.
  3. Sonra yıkadığımız süzdüğümüz pirinci ekleyelim, 2-3 dk kısık ateşte kavuralım.
  4. Sıcak suyu verelim, tuz baharatları koyalım fokurdayınca ocağın altını kısalım suyu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
  5. Sonra havlu kağıt serelim demlensin afiyet olsun.
Not : İstediğiniz çeşit pirinçle yapabilirsiniz.

Şehzade Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Padişah Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pirinç1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı kuş üzümü ve çam fıstığı1 küçük boy çay bardağı çiğ badem1 çay kaşığı tuz, toz şeker, limon suyu1 çay kaşığı yenibaharYarım çay kaşığı toz tarçınYarım çay kaşığı toz zerdeçal, karabiber1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Pırasalı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı basmati pirinç1 adet küçük uzunluk kuru soğan1 adet tek pırasa1 çay kaşığı tuz tozşeker limonsuyuYarım çay kaşığı karabiber1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ2,5 su bardağı su Pırasalı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Kuru Kayısılı Erişteli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı basmati pirinç10 adet kuru kayısı1 küçük uzunluk kase erişte1 tatlı kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı zeytinyağı2,5 su bardağı su1 çay kaşığı tuz tozşekerYarım çay kaşığı karabiber2-3 damla limon suyu Erişteler için; 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Yeşil Mercimekli Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yasemin pirinç1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek1 çay bardağı tel şehriye1 yemek kaşığı tereyağ2 yemek kaşığı sıvı yağ1 çay kaşığı tuz tozşekerYarım çay kaşığı karabiber2 ,5 su bardağı su Yeşil Mercimekli Tel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Fındıklı Sarı Kuru Üzümlü Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı pilavlık bulgur1 çay bardağı dövülmüş fındık1 çay bardağı sarı kuru üzüm1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet kapya biber1 adet yeşil biber1 çay kaşığı tuz toz şeker karabiber2 su bardağı su1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt