Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şeker Barbunya

Şeker Barbunya
0
32

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
seker-barbunya.jpg

Şeker Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram barbunya fasulye
  • 2 havuç
  • 2 soğan
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Şeker Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Haftasonuna şöyle güzel bir zeytinyağlı bırakalım. Durdukça tatlanan, yedikçe yedirten klasiklerden gelsin.
  1. Bir gece önceden barbunyaları suda bekletiyoruz.
  2. Ertesi gün barbunyaları haşlıyoruz. (haşlarken biraz süt dökerseniz sindirimi daha kolay oluyor. ).
  3. Haşlanan barbunyalar süzülür.
  4. Zeytinyağında ince ince kıyılan soğan ve sarımsaklar sotelenir.
  5. Soğan ve sarımsakların üzerine ince kıyılan havuçlar atılarak sotelenmeye devam edilir.
  6. Ardından ince ince kıyılan domates ve salça eklenir.
  7. Salça mis gibi kokusunu salınca sıcak su eklenir. Ben yaklaşık 6 su bardağı ekledim. Fasulyeye göre değişiyor kontrollü gidilmeli.
  8. Kaynayan suya haşlanan barbunlar atılır ve 1 yemek kaşığı şeker ilave edilir.
  9. Kısık ateşte barbunya suyunu hafif çekip pişinceye kadar pişirilir.
  10. Ardından tuz ve karabiber ilave edilerek ocaktan alınır ve dinlendirilir.
  11. Durdukça daha lezzetlendirdi için ben ılık servisi tercih ediyorum ve hatta ertesi gün çok daha güzel oluyor.
Afiyet olsun!

Şeker Barbunya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt