teknolojiuzmani
FD Üye
Şeker Hamurlu Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet hazır pandispanya
- 4 adet muz
- 1 su bardağı süt (Kekleri ıslatmak için)
- 1 tatlı kaşığı şeker (Keki ıslatmak için süte konuluyor)
- Damla çikolata
- Pastacı kreması hazır
- Şeker hamuru farklı renklerde
Şeker Hamurlu Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hazır olan pastacı kremasını süt ile ocakta yapıyorsunuz. Akabinde muzları kesiyoruz.
- Pandispanyaları şekerli süt ile ıslatıyoruz.
- Her ıslatılan pandispanyadan sonra pastacı kremasını koyuyoruz. Üzerine muz ve damla çikolata koyup tekrar pandispanya koyup ıslatıyoruz.
- Akabinde yeniden birebir süreci uyguluyoruz. Birinci katı için 2 paket hazır pandispanya kullandım.
- Artık de 1 kg şeker hamurunun yarısını kesip yuvarlak halde açıp ince açılmalı birinci katmanı kaplıyoruz.
- Daha sonra da 2. Kat için tıpkı süreçleri yapıyoruz. Ben 2 katta pandispanyaları kestim ve 3 pandispanya kullandım.
- Artık de 2 kat için şeker hamurunu açıp üzerini kapatalım. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Daha sağlam durmadı için orta kısımlarında çöp şiş koyabilirsiniz ayakta durması için. Afiyet olsun.