Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şeker Hamurlu Kurabiye (Orjinal)

Şeker Hamurlu Kurabiye (Orjinal)
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
seker-hamurlu-kurabiye-orjinal.jpg

Şeker Hamurlu Kurabiye (Orjinal) Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram gerçek tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 büyük yumurta
  • 7.5 yemek kaşığı nişasta
  • 3. su bardağı elenmiş un ( kontrollü)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi

Şeker Hamurlu Kurabiye (Orjinal) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Butik kurabiye hamuru için yumuşamış olan tereyağı ve pudra şekerini mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  2. Daha sonra un elenerek eklenir dikkatli denetimli ekleyin ve tüm kuru gereçler sırasıyla ekleyin.
  3. Yoğurma sürecin de çok sert olmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
  4. Kapalı kapta buzdolabında yarım saat soğutalım????????.
  5. Daha sonra çok az unlanan tezgahta merdane ile açılıp kalıp ile kesilir.
  6. 180 derecede fanlı olarak 10 dk pişirilir. Altları pembeleşince fırından alınmalıdır. ????????.
Not:
  1.  Gereğinden fazla un konulan ve gereğinden fazla pişirilen kurabiyeler poşetlendikten sonra kırılma ve çatlama yapabilir. Verdiğim tanımı birebir uygularsanız tam olması gerektiği bir kurabiye elde edersiniz.
  2. Şeker hamurunu kurabiyeye yapıştırırken bal, şeker hamurunu şeker hamuruna yapıştırmak için su sürülür.
  3. Kurabiyeler ağzı kapalı cam kapta 3 ay tazeliğini korur.
Afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
981,709Mesajlar
29,780Kullanıcılar
eennnSon üye
Üst Alt