Şeker Hamurlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- 200 gram margarin (Oda ısısında )
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 2, 5 su bardağı un
- 1 vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Renkli şeker hamurları
- Bal
- Su
Şeker Hamurlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyaller bir kapta karıştırılır. Düzgünce yoğurulur.
- Hamurun üzeri streçle sarılıp buzdolabında 30 -60 dakika dinlendirilir.
- Buzdolabından çıkarılan hamurdan kesimler alıp tezgaha nişasta dökülerek oklava yardımıyla açılır.
- Dilediğimiz kalıp ile kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştirilir.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirilir. Hafif pembeleşen kurabiyeler fırından çıkarılır.
- Şayet şeker hamurlu yapmak istiyorsanız şeker hamurunu kurabiyenize yapıştırmak için 1 gün beklemelisiniz.
Kabartma tozu 1 çay kaşığından fazla olmamalı.
Hamuru açarken un değil muhakkak nişastayla açılmalı.
Şeker hamuru yapılacaksa üstüne kurabiye kesinlikle piştikten sonra 1 gün dinlendirilmelidir.
Kurabiyenize şeker hamuru yapıştırırken ballı suyla yapıştırın.
Şeker hamurunun üzerine şeker hamuru yapıştırmak için ise yalnızca su kullanınız.
Şeker hamurlu kurabiyenizi poşetlere koymak isterseniz kurabiyeniz yapıldıktan en az 3-4 saat s9nra koyunuz. Afiyet olsun.