Şeker Hamurlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiye hamuru için:
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında dinlenmiş)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 125 gram margarin
- 125 gram tereyağ
- Aldığı kadar un (8 kahve fincanı kadar)
- Renkli şeker hamuru
- Yapıştırmak için su
Şeker Hamurlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve pudra şekerini bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz.
- Sonra yağ, nişasta, alabildiği kadar un ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
- Kabarmasın istediğimiz için kabartma tozu eklemiyoruz.
- Hamuru tam homojen olana kadar yoğuruyoruz.
- 30 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Yağlı kağıda 1 cm kalınlığında açıp istediğimiz kalıplarla kesip tepsiye alıyoruz.
- Önceden ısınmış 180° fırında 10-15 dk ortasında üzeri hafif renk alana kadar takip ederek pişiriyoruz.
- Kurabiyeler soğuduktan sonra şeker hamurunu biraz yoğuruyoruz.
- Kurabiyeleri kestiğimiz kalıplarla şeker hamurunu da kesip, kurabiyenin üzerine fırça yardımıyla hafif su sürerek kurabiyeye yapıştırıyoruz.
- Bu katmanın üzerine öbür formlar yapıştırmak isterseniz de orası büsbütün yaratıcılığınıza kalıyor .