Şeker hamuru nasıl yapılır
Resimli Şeker Hamurunun Yapılışı Tarifi
Malzemeler:
7,5 su bardağı ince cekilmiş ve elenmiş pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz jelatin (silme)
Ceyrek su bardağı oda sıcaklığında su
1 tatlı kaşığı tel suzgec ile suzulmuş limon suyu
Yarım su bardağı glikoz
1 yemek kaşığı gliserin (silme)
Yapılışı:
1Pudra şekerinizi eleyin 5 su bardağı kadar kısmını yoğurma kabınıza koyun
2Mikrodalgaya dayanıklı bir tabağınıza toz jelatini koyun
3Toz jelatinin uzerine, ceyrek su bardağı suyu serpin 1 dakika kadar bekleyin, jelatin suyu cekip, şişsin
4Şişen jelatini, mikrodalganın ısıtma ayarında 10 saniye ısıtın Cok ısınmaması onemli Sadece eriyecek kadar mikrodalgada kalmalı
5Daha sonra eriyen, toz jelatinli suya, limon suyu, gliserin ve 20 saniye mikrodalgada ısıttığınız glikozu da ekleyin İyice karıştırın Glikozun tam dağılmadığını duşunuyorsanız 5 saniye kadar daha, karışımın tamamını mikrodalgaya koyun, ısıtın
6Bu karşımı, yoğurma kabınızdaki pudra şekerinin ortasına dokup, yoğurmaya başlayın Bir sure sonra kabın icinde yoğurmak zorlaşacaktır Ayırdığınız 2,5 bardak pudra şekerinden bir miktar tezgaha dokup, hamurunuzu tezgahta yoğurmaya devam edin Cok sert bir hamur olduğundan, oldukca kol kuvvetine ihtiyacınız olacak
Azar azar ayırdığınız pudra şekerinden ekleyip, elastik ama sertce bir hamur yoğurun Pudra şekerinin miktarını kesin soylemek mumkun değildir Ortamın, hatta elinizin sıcaklığı bile miktarı değiştirecektir Benim, 7,5 bardak pudra şekerinin tamamını kullandığım hic olmadı, ama siz bu miktarı hazır bulundurun
7Hamurunuz hazır olduktan sonra, kullanıncaya kadar, strec filme sarıp, hava almayan bir kapta ve oda sıcaklığında saklamalısınız Hava ile temas ettiğinde hamurunuz kuruyacaktır Buz dolabına koyarsanız da, renklendirdiyseniz, renkleri akacak ve hamurunuz terleyecektir
Bir sure beklemiş hamurunuzu kullanmadan once, tekrardan iyice yoğurmanız ve katılaşmışsa birkac saniye mikrodalgada ısıtmanız gerekebilir
8Şeker hamurunuzu acmak icin, mumkunse mermer yuzeye, resimdeki gibi, kalınca bir miktarda pudra şekeri elemeniz gerekmektedir Yuzeyin ve merdanenin kuruluğuna cok ozen gosterin Hamurunuzu merdaneyle acarken, kenarlarından taşan pudra şekerini, yumurta fırcası gibi bir fırca yardımıyla, hamurdan uzaklaştırmalısınız
Resimli Şeker Hamurunun Yapılışı Tarifi
Malzemeler:
7,5 su bardağı ince cekilmiş ve elenmiş pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz jelatin (silme)
Ceyrek su bardağı oda sıcaklığında su
1 tatlı kaşığı tel suzgec ile suzulmuş limon suyu
Yarım su bardağı glikoz
1 yemek kaşığı gliserin (silme)
Yapılışı:
1Pudra şekerinizi eleyin 5 su bardağı kadar kısmını yoğurma kabınıza koyun
2Mikrodalgaya dayanıklı bir tabağınıza toz jelatini koyun
3Toz jelatinin uzerine, ceyrek su bardağı suyu serpin 1 dakika kadar bekleyin, jelatin suyu cekip, şişsin
4Şişen jelatini, mikrodalganın ısıtma ayarında 10 saniye ısıtın Cok ısınmaması onemli Sadece eriyecek kadar mikrodalgada kalmalı
5Daha sonra eriyen, toz jelatinli suya, limon suyu, gliserin ve 20 saniye mikrodalgada ısıttığınız glikozu da ekleyin İyice karıştırın Glikozun tam dağılmadığını duşunuyorsanız 5 saniye kadar daha, karışımın tamamını mikrodalgaya koyun, ısıtın
6Bu karşımı, yoğurma kabınızdaki pudra şekerinin ortasına dokup, yoğurmaya başlayın Bir sure sonra kabın icinde yoğurmak zorlaşacaktır Ayırdığınız 2,5 bardak pudra şekerinden bir miktar tezgaha dokup, hamurunuzu tezgahta yoğurmaya devam edin Cok sert bir hamur olduğundan, oldukca kol kuvvetine ihtiyacınız olacak
Azar azar ayırdığınız pudra şekerinden ekleyip, elastik ama sertce bir hamur yoğurun Pudra şekerinin miktarını kesin soylemek mumkun değildir Ortamın, hatta elinizin sıcaklığı bile miktarı değiştirecektir Benim, 7,5 bardak pudra şekerinin tamamını kullandığım hic olmadı, ama siz bu miktarı hazır bulundurun
7Hamurunuz hazır olduktan sonra, kullanıncaya kadar, strec filme sarıp, hava almayan bir kapta ve oda sıcaklığında saklamalısınız Hava ile temas ettiğinde hamurunuz kuruyacaktır Buz dolabına koyarsanız da, renklendirdiyseniz, renkleri akacak ve hamurunuz terleyecektir
Bir sure beklemiş hamurunuzu kullanmadan once, tekrardan iyice yoğurmanız ve katılaşmışsa birkac saniye mikrodalgada ısıtmanız gerekebilir
8Şeker hamurunuzu acmak icin, mumkunse mermer yuzeye, resimdeki gibi, kalınca bir miktarda pudra şekeri elemeniz gerekmektedir Yuzeyin ve merdanenin kuruluğuna cok ozen gosterin Hamurunuzu merdaneyle acarken, kenarlarından taşan pudra şekerini, yumurta fırcası gibi bir fırca yardımıyla, hamurdan uzaklaştırmalısınız