Şeker Eksiz Mesken Üretimi Keçiboynuzu Pestili Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
- Yarım su bardağı un ( Kullandığım su bardağı ölçüsü 200ml)
- 3 su bardağı su
- Susam
- Ceviz
Şeker Eksiz Konut Üretimi Keçiboynuzu Pestili Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Peltemizi hazırlamak için birinci olarak uygun bir tencereye pekmezimizi dökelim akabinde üzerine un ekleyip uygunca birbirine özleşene kadar karıştıralım.
- Üzerine suyu ek edip tekrardan un dağılana ve pürüzsüz olana kadar karıştıralım. Un dağılınca orta ateşte ocakta koyulana kadar pişirelim.
- Fokurdamaya başladıktan 2 dakika sonra kapatıp ocaktan alalım. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine ince olacak formda dağıtalım. Birinci üzerine susam serpelim.
- Ceviz serptikten sonra orta ara güneş gören ve serin yerde kurumaya bırakalım benimki 3 günde kurudu. Kuruduktan yiyeceğiniz büyüklükte kesip sonra rulo halinde saralım.
- Kahve yanında afiyetle tüketelim biz çok severek yapıyoruz umarım sizde dener ve beğenirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.