Yerkürede en çok şeker üretiminin sağlandığı besin olan şeker kamışının ne olduğunu biliyor musunuz? Sizler için sıcak kesimlerde yetişen ve pancardan sonra en çok şekerin elde edildiği besin olan şeker kamışı hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Evet şeker kamışı nerelerde nasıl kullanılır? Şeker kamışının yararları nelerdir? İnsan sıhhatine inanılmaz yararları olan şeker kamışı hakkında merak edilenleri haberimizin detayında bulabilirsiniz.
Yerküre şeker üretiminin yüzde 70'ini karşılayan şeker kamışını en çok Kübalılar üretip tüketmektedir. Münhasıran tükettikleri kahveye batıran Kübalılardan tüm yerküreye yayılmıştır. Brezilya ise şeker kamışını otomobil yakıtı olarak kullanıyor. Dondurma ve besinlerde kullanılan şeker kamışın hikayesi asırlar öncesine dayanıyor. Verimli topraklarda 2 ve 6 metreye kadar çıkan şeker kamışının uzunluğu, en çok Brezilya ve Hindistan'da yetişmektedir. En verimlileri sıcak ve tropikal topraklarda olur. 90 memlekette üretimi olan bitki bol yağışa muhtaçlık duyar. B vitamin kompleksi ve demir bakımından tabiatta bulunan en güçlü besindir. Pekmez ve suya dönüştürüldüğünde yararları iki kat artmaktadır. Şeker orantısı en yüksek olanı olgunlaşmış olan kamışlardır.

ŞEKER KAMIŞININ YARARLARI NELERDİR? ŞEKER KAMIŞI SUYU NE İŞE YARAR?
- Şeker lifleri bakımından nispeten zengindir. Bu sayede doğal olarak kandaki düşür şekeri yükseltir. Başka şeker çeşitlerine karşı alerjisi olanlar için mütehassısların önerdiği zararsız bir şekerdir.
- Karaciğer toksinlenmesini önlemede tesirli olan şeker kamışı antioksidan hususlar bakımından zengindir. Ayrıyeten tüketilen tüm zararlı unsurları kısa vadede vücuttan atarak temizlenmesini destekler.

- Şeker suyu ya da şeker pekmezi tüketildiğinde vücuttaki mutasyona meyilli hücrelerin sıhhatini koruyarak kanseri önler. Bağışıklık sistemindeki bağımsız radikallerle savaşmada tesirli bir besinidir.
- İçerdiği doğal şeker sayesinde kandaki şeker hücrelerini artırır. Kansızlık yaşayanlar için tüketilmesi tavsiye edilen en sağlıklı doğal besindir.

- Spor yapanlar için vücudun günlük kuvvet ölçüsünü yükselterek yorgunluk gerilim üzere rahatsızlıkların yaşanmasını pürüzler. Gün uzunluğu zinde kalan vücudun konsantresi de artmış olur.
- Kemiklerin sağlıklı gelişmesini destekler. Kas ve kemiklerdeki kalsiyum ölçüsünü artırır.
- Sindirim sorunları için tüketilmesi tavsiye edilen şeker kamışı, yanma ve ekşime üzere rahatsızlıkların önüne makbul.

- Kuru ve daima öksürük için alternatif tıp eksperleri tarafından tavsiye edilir. Birebir devranda boğazı ve akciğeri de temizler. Atım ve bronşit üzere rahatsızlıkları köstekler.
- Kozmetik eserlerin ham hususunda kullanılan şeker kamışı, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar.