Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şeker Pancarı Yaprağı Sarması

Şeker Pancarı Yaprağı Sarması
0
50

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
seker-pancari-yapragi-sarmasi.jpg

Şeker Pancarı Yaprağı Sarması Tanımı İçin Gereçler

• Yarım kilo kadar şeker pancarı yaprağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1yemek kaşığı salça
  • 4 yemek kaşığı konserve domates (Yoksa 1 adet büyük domatesi küçük doğrayıp ekleyin)
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
Üzerindeki Sos İçin
  • Zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı salça
  • 1,5 su bardağı su

Şeker Pancarı Yaprağı Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İç harcı için bir büyük soğanı yemeklik doğradım tavada zeytinyağıyla pembeleşinceye kadar kavurdum 1 yemek kaşığı salça ekledim onu da biraz kavurduktan sonra konserve domatesimden 4 yemek kaşığı ekledim karıştırdım.
  2. Akabinde 1, 5 su bardağı pirinç̧ ekleyip karıştırdım 1 tatlı kaşığı kuru nane ve1 tatlı kaşığı kuru reyhan katıp karıştırdım 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar biraz pişirdim iç harcı ılımaya bıraktım.
  3. Diğer yandan şeker pancarı yaprağını kaynar suyun içerisine bıraktım 1-2 dakika yumuşuyor esasen çabucak soğuk suyun içerisine aldım.
  4. Yumuşayanları soğuk sudan çıkarıp fazla suyunu aldıktan sonra sizin için sarması nasıl kolaysa öyle sarın ben bir yaprağı ortadan 2 ye bölerek sardım tencerede üstüne tekrar zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı salçayı tavada kavurun.
  5. 1, 5 su bardağı sıcak suyu salçalı karışıma dökün salçalı sos kaynayınca sarmanın üzerine dökün bir tabakla üstünü kapatın.
  6. Ocakta kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim yumuşacık lokum üzere oldu deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

858,499Konular
982,572Mesajlar
30,320Kullanıcılar
UnusSon üye
Üst Alt