Şeker Pancarı Yaprağı Sarması Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kadar şeker pancarı yaprağı
- 1 adet kuru soğan
- 1yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı konserve domates (Yoksa 1 adet büyük domatesi küçük doğrayıp ekleyin)
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- 1 su bardağı su
- Tuz
- Zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 su bardağı su
Şeker Pancarı Yaprağı Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı için bir büyük soğanı yemeklik doğradım tavada zeytinyağıyla pembeleşinceye kadar kavurdum 1 yemek kaşığı salça ekledim onu da biraz kavurduktan sonra konserve domatesimden 4 yemek kaşığı ekledim karıştırdım.
- Akabinde 1, 5 su bardağı pirinç̧ ekleyip karıştırdım 1 tatlı kaşığı kuru nane ve1 tatlı kaşığı kuru reyhan katıp karıştırdım 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar biraz pişirdim iç harcı ılımaya bıraktım.
- Diğer yandan şeker pancarı yaprağını kaynar suyun içerisine bıraktım 1-2 dakika yumuşuyor esasen çabucak soğuk suyun içerisine aldım.
- Yumuşayanları soğuk sudan çıkarıp fazla suyunu aldıktan sonra sizin için sarması nasıl kolaysa öyle sarın ben bir yaprağı ortadan 2 ye bölerek sardım tencerede üstüne tekrar zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı salçayı tavada kavurun.
- 1, 5 su bardağı sıcak suyu salçalı karışıma dökün salçalı sos kaynayınca sarmanın üzerine dökün bir tabakla üstünü kapatın.
- Ocakta kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirdim yumuşacık lokum üzere oldu deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.