Şeker Pare (Üzeri Kaymaklı) Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram teremyağı
- 1 yumurta
- Yarım çay bardak irmik
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı elenmiş un
- Fındık
- 2,5 su bardak şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
- Olağan kaymak kullandım yarısına
Şeker Pare (Üzeri Kaymaklı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel terem yağ bir kaba konulup yumurta koyup çırpılır. Daha sonra pudra şekeri koyup irmik koyup çırpılır.
- 1 bardak un koyup vanilya kabartma tozu da koyup çırpılır kalan unu da ek edip yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur elimize yapışmıyorsa olmuş demektir.
- Şayet yapışıyorsa azıcık da un koyup kıvamını aldıralım ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp fırın tepsisine koyalım.
- Fındıkların tam ortasına batıralım bu halde tam 35 adet çıkıyor. Isıtılmış fırında 180 derecede pişirelim.
- Tatlımızı soğusun. Şerbetimizi kaynatalım ılısın. Soğuk tatlıya ılık şerbet döktüm. Maksadım tatlıyı sonraki gün ıslamaktı evvel tatlıyı pişirdim hazır oldu sonra şerbeti siz o gün yaparsanız evvel şerbeti kaynatın soğusun tatlı ılık olacaktır bu halde de yapabilir.
- Ben yarısının üzerine kaymak koydum sıkma torbasına kaymak koyup süsledim ️????