
Şeker Pare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağ (Yumuşak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 1 adet yumurta (Sarısı üstüne)
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 3-4 damla limon suyu
Şeker Pare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Şerbetimiz kaynayıp kıvama geldikten sonra limon damlatıp, ocaktan alalım ılımaya bırakalım.
- Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ilave ederek yoğuralım.
- Hamurumuz ele yapışmayacak olduktan sonra şekil verip yağlanmış tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısı sürelim, 190 derece fırında 40 dakika kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra soğuyan şerbetimizi dökelim afiyet olsun.