elektronikci
FD Üye
Şeker Pare Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet margarin (oda sıcaklığında)
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 2 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1-2 damla limon
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba margarin şeker yumurtayı alalım güzelce karıştıralım.
- Daha sonra öteki kalan materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alalım güzelce yuvarlayalım ve üzerine yavaşça bastıralım.
- Tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısını sürüp bir çatal yardımı ile çizelim.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Şerbeti hazırlayalım.
- Üzerine ılık şerbeti dökelim iki üç saat beklettikten sonra servise hazır tatlımız.