Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı dışına)
- 1,5 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gr tereyağ
- 125 gram margarin
- 4 su bardağı un
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- 1 adet limon tuzu
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti koyuyoruz ocağa. Sonra hamur gereçlerini güzelce yoğurup kıvam olunca şekillendirip yumurta sarını sürüyoruz.
- Sonra çatalla hal verip 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sonra şerbetimizin altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Fırında kızarmış olan şekerparelerimizi birinci sıcağı çıktıktan sonra şerbetini döküyoruz, afiyet olsun.