Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda ısısında)
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbetimizi hazırlayalım şeker ve suyu ek ederek kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Tüm gereçleri bir kapta karıştıralım yumuşak bir kıvam alana kadar yoğuralım.
- Küçük bir halde yuvarlak biçimlerde yuvarlayalım (istediğiniz form verebilirsiniz).
- Benim hamurumdan 24 adet çıktı.
- Yuvarladıktan sonra fırına alıp 20 dk pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra biraz soğumasını bekleyelim şerbette soğuduktan sonra üzerine döküp biraz çekmesini bekleyelim.
Şeker Pare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı