Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler
2 yuvarlak tepsi çıkıyor küçük yaparsanız
- 200 gram margarin yumuşak olucak
- 1 su bardağı pudra şekeri (200 ml)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı toz badem
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 3 yumurta
- 500 gram un (4 su bardağı)
- 2 yumurta sarısı
- Bir kase fındık
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tatlının yapılışı ????????????????
- Tencereye şekeri suyu ek edin şeker eriyesiye karıştırın ocağa alın şerbet kaynadıktan sonra altını kısın limonu içine ek edin 15 dakika kaynatın ocaktan alın soğusun.
- Karıştırma kabına öncelikle yumuşak yağı pudra şekeri ilave edin, krema olana kadar karıştırın.
- Daha sonra bütün malzemeyi ek edin elinizle yoğurun kulak göğsü yumuşaklığında olucak.
- Unu kendiniz ayarlayın her un farklı oluyor (Her un farklı oluyor dikkatli ek edin kulak göğsü yumuşaklığında olucak kıvamı yoğurduğunuz)
- Tatlıdan cevizden biraz büyük kesimler yapın yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.
- Üzerine fındık batırın ve üzerine yumurta sarısı sürün, evvelce ısıttığınız 180 dereceli fırına koyun.
- Üzeri nar üzere kızarınca fırından çıkarın 40 dakika felan pişiyor denetimli pişirin.
- Tatlınız ılık olunca soğuk şerbeti dökün, şerbeti çekince servise hazır tatlınızı en az 4 saat dinlendirin.