Şeker Pare Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta 1 inin sarısı üstüne sürülecek
- 2 çay bardağı irmik
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 3,5 su bardağı un
- 250 gram margarin
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limon
Şeker Pare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım tencereye şeker ve suyu koyup, kaynamaya başladıktan 7 dakika sonra kapatıp, soğumaya bırakıyorum.
- Hamur için bütün materyalleri yeterlice yoğuruyoruz ceviz küçüklüğünde kesimler koparıp form veriyoruz.
- Üzerine yumurtanın sarısını sürüp, 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen hamurumuz sıcak şerbetimiz soğuk olarak döküyoruz üzerini kapatıp, dinlendirelim.
- Üzerine süslemek için tercihi size bırakıyorum afiyet olsun.