Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerli Harf Kurabiye

Şekerli Harf Kurabiye
0
44

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
sekerli-harf-kurabiye.jpg

Şekerli Harf Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

• 1 paket margarin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 3 yumurta (1 inin akı dışına)
  • 3 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yeterince un

Şekerli Harf Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Margarini dolaptan erken çıkaralım yumuşaması için. Yoğurma kabımıza margarini alıp şekeri ilave edelim ve iyice elimizle yoğuralım.
  2. aha sonra sırasıyla sıvı malzemeleri ilave edip iyice elimizle karıştırmaya devam edelim şeker eriyene kadar.
  3. Malzemeler homojen bir kıvama geldiğinde katılara geçebiliriz. Önce nişastayı ekleyip karıştıralım, daha sonra kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave edelim.
  4. Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim. Unu çok eklerseniz katı olur şekil almaz, az ilave ederseniz kurabiyeniz yayılır ve istediğiniz şekli elde edemezsiniz.
  5. Hamuru çok bereketli oluyor bu ölçülerle, 44 adet küçük (e) harfi, 40 adet küçük ( l) elde ettim. Siz farklı şekil, farklı harfler yapabilirsiniz.
  6. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri fırın ısınana kadar ben buzdolabında beklettim. 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Çok lezzetli bir kurabiye şüpheniz olmasın. ???????? (Su bardağı ölçüm 200 ml) ????????????????????afiyet olsun????????????????????.
Şekerli Harf Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,497Konular
982,003Mesajlar
29,986Kullanıcılar
Üst Alt