
Şekerli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 125 gram margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4,5 su bardağı un
- 2 yumurta beyazı
- Toz şeker
Şekerli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, margarin, şeker bir kaba alınarak uygunca çırpılır. (bunu mikser ile yaparsanız daha yeterli karışır).
- Vanilya, kabartma tozu ve un eklenilerek uygunca yoğrulur ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Hamuru ne çok ince nede çok kalın olmayacak formda merdane ile açın.
- Halli aparatlarınız varsa onunla biçim vererek üst tarafını yumurta sarısına batırıp şekere bulayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun ????.