Şekerli Süs Biberi Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 3 kilo acı süs biberi
- 3 su bardağı sirke
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı tuz
- 10 diş sarımsak
Şekerli Süs Biberi Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle acı biberlerimizi yıkayıp saplarını temizliyoruz.
- Uçlarına birer çizik atıp derin bir tencerenin içerisine tüm biberlerimizi döküyoruz.
- Ocağa alıp altını orta ateşe koyuyoruz.
- Akabinde sirke, zeytinyağ, şeker, tuz ve sarımsağımızı ek edip kapağını kapatıyoruz.
- Biraz tıkırdadıktan sonra büyük bir kaşıkla alt üst yapıp karıştırıyoruz.
- Biberlerimiz ölüp yumuşayana kadar ocakta kaynatıyoruz.
- Piştikten sonra yumuşamış olan bu süs biberi turşumuzu kavanozlarımıza sıcak sıcak dikkatli bir halde katıp kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Kış hazırlıklarınızın ortasına pratik bir halde sıkıştıracağız bir turşu tanımı.
Hem süs biberinin acısı hemde o şekerin vermiş olduğu aromatik tadın birleşimiyle ortaya çok lezzetli yedikçe yedirten bir turşu çıkıyor.
Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum ???? şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.