
Şekerli Ve Karamelize Bademler Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram çiğ badem
- 200 gram şeker
- 100 ml su
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
Şekerli Ve Karamelize Bademler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeleri teflon bir tavaya alın. Kaynayıncaya kadar en yüksek ayarda pişirin ardından hafif düşürün.
- Benim ocak ayarım 9 ben 7 de pişirdim. Sürekli karıştırarak (Bu işlem önemli) pişirdiğiniz bademler çok çabuk yapışkan kıvama gelip, ardından şekerlenecekler. Bademler şeker kaplı olduğunda bir yağlı kağıdın üzerine dökün ve soğumaya bırakın.
- Aynı malzemeler ve aynı şekilde pişireceksiniz karamelize badem tek farkı şurada, şekerlendikten sonra devam karıştırarak şekerlerin erimesini sağlayın ve karemelize olsunlar.
- Tüm şekerleri eridi ise bunları da tekrar yağlı bir kağıdın üzerine dökün, fakat burada kaşıkla mümkün olduğu kadar ayırmaya çalışın kuruduktan sonra kırması daha kolay olsun.
- İki tarifte kışın çay yanında olmazsa olmazımızdır fakat benim favorim karamelize badem???????????? mutlaka deneyin.