Şekerpare (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un(ortalama 4 – 4,5 su bardağı)
- Fındık veya fıstık
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1/4 (çeyrek) limon suyu
Şekerpare (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şekerpare tatlısı yapımı için, yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağı iyice karıştırın.
- Üzerine aldığı kadar un ( ama ortalama 4-4,5 su bardağı un alıyor genelde) ve kabartma tozu ile vanilyayı da ilave ederek çok sert olmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar kopartıp fırın tepsisine yuvarlayarak dizin tam ortasına fındık/fıstığı hafifçe bastırın.
- Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 19-20 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin. (fırın derecenizi kendi fırınınıza göre ayarlayın).
- Şekerpareleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbet dökün(biri sıcak biri soğuk olacak).
- Şekerpare tatlımız şerberi çektikten sonra servise hazır.
- Şekerpare tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
- Şurup için 3,5 -4 e yakın su bardağı suya, 3,5 su bardağı şeker ilave edin, 5 dakika kaynatın.
- Şurup hafif kıvamlanınca üzerine limon suyu sıkın bir iki taşım daha kaynatın. Not: şekerpareleri önceden pişirdiyseniz üzerine sıcak şurup dökün.