Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şekerpare (Çok Pratik Ve Lezzetli)

Şekerpare (Çok Pratik Ve Lezzetli)
0
37

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
sekerpare-cok-pratik-ve-lezzetli.jpg

Şekerpare (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 2 adet yumurta
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu
  • Aldığı kadar un(ortalama 4 – 4,5 su bardağı)
Şekerparelerin ortasına batırmak için;
  • Fındık veya fıstık
Şekerpare tatlısı şurup için:
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) limon suyu

Şekerpare (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şekerpare tatlısı yapımı için, yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağı iyice karıştırın.
  2. Üzerine aldığı kadar un ( ama ortalama 4-4,5 su bardağı un alıyor genelde) ve kabartma tozu ile vanilyayı da ilave ederek çok sert olmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan küçük parçalar kopartıp fırın tepsisine yuvarlayarak dizin tam ortasına fındık/fıstığı hafifçe bastırın.
  4. Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 19-20 dakika üzeri pembeleşene kadar pişirin. (fırın derecenizi kendi fırınınıza göre ayarlayın).
  5. Şekerpareleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbet dökün(biri sıcak biri soğuk olacak).
  6. Şekerpare tatlımız şerberi çektikten sonra servise hazır.
  7. Şekerpare tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
  8. Şurup için 3,5 -4 e yakın su bardağı suya, 3,5 su bardağı şeker ilave edin, 5 dakika kaynatın.
  9. Şurup hafif kıvamlanınca üzerine limon suyu sıkın bir iki taşım daha kaynatın. Not: şekerpareleri önceden pişirdiyseniz üzerine sıcak şurup dökün.
Şekerpare (Çok Pratik Ve Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt