Şekerpare (İrmiksiz) Tarifi İcin Malzemeler
*1 paket margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 cay kaşığı kabartma tozu
*1 fiske tuz
*4 su bardağı un
*2 yumurtanın sarısı
Hamurun ustune
*Fındık, fıstık, ceviz ne dilerseniz
Şerbet icin;
*3, 5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Şekerpare (İrmiksiz) Tarifi Yapılışı Herkese merhaba
1
*Oncelikle, şerbet soğuk, hamur sıcak olucağı icin hamurunuzu yapmaya başlamadan once şerbetinizi yapın
*Şerbet icin;
*4 su bardağı su ’ya 3, 5 su bardağı şekeri ekliyoruz Şeker eriyinceye kadar kaynatıyoruz Ve soğumaya bırakıyoruz
*Hamur icin;
*Margarini, pudra şekerini, kabartma tozunu, tuzu ekleyip yoğuruyoruz
*Yoğurduktan sonra yumurta koyup tekrar yoğuruyorsunuz ve en son unu ekliyorsunuz
*Hamurumuz sert oluyor, ve zor toparlanıyor O yuzden pes etmeyin
*Toparlanan hamurumuzu top haline getirip ustunu nemli bir bezle ortup 15dk bekliyoruz (Ortu ortmemizin sebebi, sert hamurumuzu biraz daha yumuşatmak )
*Hamurumuzdan ceviz buyukluğunde parcalar kopararak yuvarlayıp tepsiye diziyoruz Yaklaşık 30 tane cıkıyor
*Dilerseniz hamurların ustune fındık, fıstık, ceviz koyabilirsiniz
*Onceden ısıtılmış 200 derece fırında ustleri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından fırına sure farklılık gosterdiği icin sure yazmıyorum
*Hamurlarımız piştikten sonra şerbetimizi tek tek ustlerine dokuyoruz
*Hamurların şerbete doyması icin tavsiyem 1 gece beklesin Hatta ustleri kuru kuru olur diye ben ters ceviyorum
*Hamurlar şerbetini cekince yumuşacık olur zaten, ve şekerparemiz servise hazır demektir Afiyet olsun
*1 paket margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 cay kaşığı kabartma tozu
*1 fiske tuz
*4 su bardağı un
*2 yumurtanın sarısı
Hamurun ustune
*Fındık, fıstık, ceviz ne dilerseniz
Şerbet icin;
*3, 5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Şekerpare (İrmiksiz) Tarifi Yapılışı Herkese merhaba
1
*Oncelikle, şerbet soğuk, hamur sıcak olucağı icin hamurunuzu yapmaya başlamadan once şerbetinizi yapın
*Şerbet icin;
*4 su bardağı su ’ya 3, 5 su bardağı şekeri ekliyoruz Şeker eriyinceye kadar kaynatıyoruz Ve soğumaya bırakıyoruz
*Hamur icin;
*Margarini, pudra şekerini, kabartma tozunu, tuzu ekleyip yoğuruyoruz
*Yoğurduktan sonra yumurta koyup tekrar yoğuruyorsunuz ve en son unu ekliyorsunuz
*Hamurumuz sert oluyor, ve zor toparlanıyor O yuzden pes etmeyin
*Toparlanan hamurumuzu top haline getirip ustunu nemli bir bezle ortup 15dk bekliyoruz (Ortu ortmemizin sebebi, sert hamurumuzu biraz daha yumuşatmak )
*Hamurumuzdan ceviz buyukluğunde parcalar kopararak yuvarlayıp tepsiye diziyoruz Yaklaşık 30 tane cıkıyor
*Dilerseniz hamurların ustune fındık, fıstık, ceviz koyabilirsiniz
*Onceden ısıtılmış 200 derece fırında ustleri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından fırına sure farklılık gosterdiği icin sure yazmıyorum
*Hamurlarımız piştikten sonra şerbetimizi tek tek ustlerine dokuyoruz
*Hamurların şerbete doyması icin tavsiyem 1 gece beklesin Hatta ustleri kuru kuru olur diye ben ters ceviyorum
*Hamurlar şerbetini cekince yumuşacık olur zaten, ve şekerparemiz servise hazır demektir Afiyet olsun