Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şekerpare (İrmiksiz)

Şekerpare (İrmiksiz)
0
111

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Şekerpare (İrmiksiz) Tarifi İcin Malzemeler

*1 paket margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
*1 su bardağı pudra şekeri
*2 cay kaşığı kabartma tozu
*1 fiske tuz
*4 su bardağı un
*2 yumurtanın sarısı

Hamurun ustune


*Fındık, fıstık, ceviz ne dilerseniz

Şerbet icin;


*3, 5 su bardağı şeker
*4 su bardağı su

Şekerpare (İrmiksiz) Tarifi Yapılışı Herkese merhaba

1
*Oncelikle, şerbet soğuk, hamur sıcak olucağı icin hamurunuzu yapmaya başlamadan once şerbetinizi yapın
*Şerbet icin;
*4 su bardağı su ’ya 3, 5 su bardağı şekeri ekliyoruz Şeker eriyinceye kadar kaynatıyoruz Ve soğumaya bırakıyoruz
*Hamur icin;
*Margarini, pudra şekerini, kabartma tozunu, tuzu ekleyip yoğuruyoruz
*Yoğurduktan sonra yumurta koyup tekrar yoğuruyorsunuz ve en son unu ekliyorsunuz
*Hamurumuz sert oluyor, ve zor toparlanıyor O yuzden pes etmeyin
*Toparlanan hamurumuzu top haline getirip ustunu nemli bir bezle ortup 15dk bekliyoruz (Ortu ortmemizin sebebi, sert hamurumuzu biraz daha yumuşatmak )
*Hamurumuzdan ceviz buyukluğunde parcalar kopararak yuvarlayıp tepsiye diziyoruz Yaklaşık 30 tane cıkıyor
*Dilerseniz hamurların ustune fındık, fıstık, ceviz koyabilirsiniz
*Onceden ısıtılmış 200 derece fırında ustleri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından fırına sure farklılık gosterdiği icin sure yazmıyorum
*Hamurlarımız piştikten sonra şerbetimizi tek tek ustlerine dokuyoruz
*Hamurların şerbete doyması icin tavsiyem 1 gece beklesin Hatta ustleri kuru kuru olur diye ben ters ceviyorum
*Hamurlar şerbetini cekince yumuşacık olur zaten, ve şekerparemiz servise hazır demektir Afiyet olsun
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt