Şekerpare (İrmiksiz) Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta sarısı
- 1 margarin eritilmiş
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon
Şekerpare (İrmiksiz) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, margarin, sıvı yağ bir kaba al karıştır. Azar azar unu ekleyerek yoğur.
- Yumuşak bir kıvamda hamur elde edince yuvarlak hal vererek tepsiye diz.
- 180 derece fırında 25-30dk pişir.
- Su ve şekeri bir tencereye al kaynayınca limonunu ekle kıvam alınca kapat ve soğut.
- Fırından çıkan sıcak şekerpareye ılık şerbeti dök. Afiyet olsun.