iltasyazilim
FD Üye
ben şekerpare gerçekleştirmek istiyorum ama adi fırın olduğu için yapamıyorum
Cevap: şekerpare adi fırınlarda peşirilebilinir mi?
olağan fırından kastınız davul fırınsa ast ancak pişirilebilir Aşağıdaki tarifle güzel bir şekerpare hazırlayabilirsiniz
Şekerpare Tarifi
Şekerpare İçin
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
İsteğe bağlı fındık, fıstık, hindistan cevizi
TABLE
TABLE
Şekerparelerin yapılışı
1 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan kurabiye yapar gibi minik parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine hazırlamak istediğiniz fındığı, fıstığı ya da hindistan cevizini koyunÖnceden ısıtılmış fırında pişirin
Şerbetin Hazırlanışı
1 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu ufak bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika daha sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir vakit daha kaynatın Ateşten alıp ılıtınŞekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı)şekerparelerin üzerine gezdirinTepsinin üstüne başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin *
Cevap: şekerpare adi fırınlarda peşirilebilinir mi?
olağan fırından kastınız davul fırınsa ast ancak pişirilebilir Aşağıdaki tarifle güzel bir şekerpare hazırlayabilirsiniz
Şekerpare Tarifi
Şekerpare İçin
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
İsteğe bağlı fındık, fıstık, hindistan cevizi
TABLE
TABLE
Şekerparelerin yapılışı
1 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan kurabiye yapar gibi minik parçalar alıp hafif düzleyin Hepsini tepsiye dizip üzerlerine hazırlamak istediğiniz fındığı, fıstığı ya da hindistan cevizini koyunÖnceden ısıtılmış fırında pişirin
Şerbetin Hazırlanışı
1 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu ufak bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika daha sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir vakit daha kaynatın Ateşten alıp ılıtınŞekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı)şekerparelerin üzerine gezdirinTepsinin üstüne başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin *