Şekerpare ( Pastane Usulu ) Tarifi İcin Malzemeler
*250 gr tereyağ veyada margarin
*1 5 cay bardağı pudra şekeri
*2 cay bardağı irmik
*2 yumurta (bir tanesinin sarısı uzerine surulecek )
*Yarım cay kaşığı karbonat
*Yarım cay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un
Şerbeti icin;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Ceyrek limon
Şekerpare ( Pastane Usulu ) Tarifi Yapılışı Ramazan ayında ağzınızı şenlendiren pastane usulu şekerpare tarifi vazgecilmeziniz olacak Denemenizi şiddetle tavsiye ederim Şimdiden afiyet olsun
1
*Şekerpare tatlısı icin, İlk once şerbeti hazırlayalım
*Bunun icin şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika kaynatıp altını kapatın
*Şekerpare hamuru icin, Yumuşamış tereyağını ve butun malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
*Ceviz buyukluğunde hamur alıp şekil verin
*Yağlanmış veyada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin uzerlerine yumurta sarısı surup catalla cizik atın
*Onceden ısıtılmış 180 derece fırında uzerleri kızarana kadar pişirin
*Soğumuş olan şerbeti sıcak şekerparelerin uzerine dokun
*Ustunu kapatıp şerbetinin cekmesini sağlayın Toplamda 30 adet cıkıyor
*Şekerpare tatlımız hazır Afiyet olsun
*250 gr tereyağ veyada margarin
*1 5 cay bardağı pudra şekeri
*2 cay bardağı irmik
*2 yumurta (bir tanesinin sarısı uzerine surulecek )
*Yarım cay kaşığı karbonat
*Yarım cay kaşığı kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un
Şerbeti icin;
*4 su bardağı toz şeker
*4 su bardağı su
*Ceyrek limon
Şekerpare ( Pastane Usulu ) Tarifi Yapılışı Ramazan ayında ağzınızı şenlendiren pastane usulu şekerpare tarifi vazgecilmeziniz olacak Denemenizi şiddetle tavsiye ederim Şimdiden afiyet olsun
1
*Şekerpare tatlısı icin, İlk once şerbeti hazırlayalım
*Bunun icin şekeri, suyu ve limon bir tencereye koyup, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika kaynatıp altını kapatın
*Şekerpare hamuru icin, Yumuşamış tereyağını ve butun malzemeleri bir kaba koyup, unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
*Ceviz buyukluğunde hamur alıp şekil verin
*Yağlanmış veyada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin uzerlerine yumurta sarısı surup catalla cizik atın
*Onceden ısıtılmış 180 derece fırında uzerleri kızarana kadar pişirin
*Soğumuş olan şerbeti sıcak şekerparelerin uzerine dokun
*Ustunu kapatıp şerbetinin cekmesini sağlayın Toplamda 30 adet cıkıyor
*Şekerpare tatlımız hazır Afiyet olsun