
Şekerpare (Pastane Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta (bir tanesinin aki içine sarisi üzerine)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 4-5 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2 3 damla limon
Şekerpare (Pastane Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti yapalım. Şekeri ve suyu ocağa koyup kaynamasını bekleyelim.
- Sonra 2- 3 damla limonu sıkalım kenar da ılımaya bırakalım.
- Margarin oda sıcaklığında olmalı.Margarin-sıvı yağ- irmik – pudra şekeri – bir tam yumurta ve diğer yumurtanın sadece akı bir kapta iyice yoğurulur.
- Un yavaş yavaş eklenir.
- Un ile birlikte vanilya ve kabartma tozunuda ekleyin.
- Hamur ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı.( bardak ölçüsüne göre un miktarı değişkenlik gösterebilir bu yüzden yavaş yavaş ve kontrollü eklenmeli)******.
- İster yuvarlayarak ister uzun şekil verilebilir.
- Zevke göre üzerine fındık konulabilir.
- 175 derece ile yaklaşık 45 dakika pişiriliyor. Üzeri kızarınca fırından alınır.
- Sıcak olan şekerparelere ılık şerbet dökülür.
- Benim tepsim küçük olduğu için iki ayrı tepsi de yaptım ve şerbeti yarı yarıya paylaştırdım.