Şekerpare Nasıl Yapılır
imagessekerparesekerparetarifisekerparetatlisitarifiresimli5ad461f36d65e
şekerpare icin gereken malzemeler:
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti icin:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
uzerlerine:
fındık ici
Şekerparelerin hazırlanması:
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin)
Hamurdan kurabiye yapar gibi kucuk parcalar alıp hafif duzleyin Hepsini tepsiye dizip uzerlerine birer fındık yerleştirinOnceden ısıtılmış fırında pişirin180 derece 2025 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz
Şerbetin hazırlanması:
3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu kucuk bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir sure daha kaynatın
Ateşten alıp ılıtın
Şekerpareler piştiği zaman fırından cıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (puf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin uzerine gezdirin
Tepsinin uzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin
imagessekerparesekerparetarifisekerparetatlisitarifiresimli5ad461f36d65e
şekerpare icin gereken malzemeler:
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti icin:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
uzerlerine:
fındık ici
Şekerparelerin hazırlanması:
1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin)
Hamurdan kurabiye yapar gibi kucuk parcalar alıp hafif duzleyin Hepsini tepsiye dizip uzerlerine birer fındık yerleştirinOnceden ısıtılmış fırında pişirin180 derece 2025 dakika şekerparelere bakıp bir 5 dakika daha frında bekletebilirsiniz
Şerbetin hazırlanması:
3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu kucuk bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir sure daha kaynatın
Ateşten alıp ılıtın
Şekerpareler piştiği zaman fırından cıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (puf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin uzerine gezdirin
Tepsinin uzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin