bilgisayarci
FD Üye
Şekerpare (Tam Ölçü Tam Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram margarin veya tereyağı
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta 1 inin sarısı üzeri için
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Bir kaç damla limon
Şekerpare (Tam Ölçü Tam Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbet için su ve şeker tencereye alınır. Kaynamaya başladıktan sonra, 8-10 dk kadar kaynatılıp, bir iki damla limon sıkılır ve ılımaya bırakılır.
- Hamur için un dışındaki malzemeler yoğurma kabına alınır. Biraz karıştırıp üzerine yavaş yavaş un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp oval şekil verilir. Dilerseniz yuvarlak da şekil verebilirsiniz. Ama çok büyük olmamalarına özen gösterelim. Tatlılarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizik atalım.
- 190 derece fırında alt üst kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 35 dk civarında pişeceklerdir. Çok fazla kurutmayalım. Tatlımızı fırından aldıktan sonra sıcak sıcak iken ılıyan şerbeti üzerlerine gezdirelim.
- Tepsimizin ağzını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Bir kaç saat dinlendikten sonra servis yapabiliriz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.