elektronikci
FD Üye
Şekerpare Tam Ölçülü Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin (Eritilmiş oda sıcaklığında)
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 adet yumurta (1 adet yumurta sarısı üzeri için)
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 3 su bardağı kadar)
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Şekerpare Tam Ölçülü Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için tencereye şeker ve suyu koyup karıştırıyoruz. Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte şerbeti pişiriyoruz.
- Şerbet yoğunlaştığında içerisine limon suyu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Not: şerbeti daha tatlı sevenler şekeri 3,5 su bardağı olarak koyabilir.
- Hamuru için; un, irmik, pudra şekeri ve kabartma tozunu ekleyip tüm kuru gereçleri bir kabın içinde karıştırıyoruz. Kuru gereçlerin ortasına bir çukur açıp içine eritilmiş margarini ve yumurtaları ekliyoruz.
- Önce sıvı materyalleri kendi içinde karıştırıp sonra çatal yardımıyla yavaşça kuru malzemeleride karıştırıyoruz. Böylelikle elimize fazla yapışmadan hamuru toparlıyoruz.
- Toparlanan hamuru elimizle güzelce yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye eşit aralıklı bir biçimde diziyoruz. Yaklaşık 23 tane çıkıyor.
- Üzerine isterseniz fındık koyabilirsiniz isterseniz pastahanedekiler üzere sade yapabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp sade yaptığınız bezeleri çatal ile çiziyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında 25-30 dakika (Fırından fırına farklılık olabilir) üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Şekerpare Tam Ölçülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı