Şekerpare (Tam Ölçüsünde) Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı ya da margarin(Oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2,5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un yaklaşık 2 su bardağı
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
- Fındık varsa kullanabilirsiniz
Şekerpare (Tam Ölçüsünde) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz (Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak) toz şekeri ve suyu bir tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca limon suyunu da damlatıp 3-4 dakika kadar kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz. Şerbetimiz soğurken hamurunu hazırlıyoruz.
- Un hariç verilen gereçleri karıştırıp, unu denetimli bir formda ekleyerek ele yapışmayan lakin yumuşak bir hamur yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayıp tepsiye diziyoruz. Daha sonra ortalarına fındık batırıp evvelden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca birinci sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz. Tatlımız şerbetini çekince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.