bilgisayarci
FD Üye
Şekerpare (Tam Ölçüsünde) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket oda sıcaklığın margarin
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- Un ölçüsü 3-3,5 su bardağı
- 3,5 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
- Çeyrek dilim limon
Şekerpare (Tam Ölçüsünde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım.Şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyip yaklaşık 14 dakika kaynatıp ocaktan alalım şerbeti. Şerbeti soğuk tatlı sıcak olmalı.
- Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak kıvamlı bi hamur yoğuralım. Unu kontrollü ilave edelim.
- Hamurdan küçük bezeler hazırlayıp şekil verip az yağladığımız tepsiye dizelim.
- Ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüp çatalla çizik atalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tatlımızı fırından alıp 1 dakika sonra şerbeti dökelim.
- Yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.