![sekerpare-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/30/sekerpare-1.jpg)
Şekerpare (Tam Tadında Yumuşacık) Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta ( 1 inin sarısını üzerine ayıralım)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 3,5 su bardağı un (kontrollü)
- 2,5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Şekerpare (Tam Tadında Yumuşacık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbet materyallerini tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan 5 dk sonra altını kapatalım ve soğuması için bir kenara alalım.
- Oda sıcaklığında erimiş tereyağını (isteyen margarinde kullanabilir) kabımıza alalım.
- Yumurta, sıvıyağ, pudra şekeri,irmiği katıp karıştıralım.
- Limon kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozu ekleyelim.
- Unu denetimli biçimde ekleyelim.
- Kullanılan çay bardaklarının büyüklüklerine nazaran un değişkenlik gösterebilir, artırabilir yahut azaltabilirsiniz, hamur yumuşak kıvamlı olmalı ,sert olursa taş üzere olur şerbeti çekmez, benim kullandığım çay bardağı olağan orta uzunluk çay bardaklarından ( bu nokta çok kıymetli
)
- Hamurumuzdan küçük kesimler alıp istediğin hallerde yapıp yağlanmış tepsimize dizelim.
- Yumurta sarısı sürüp isteğe nazaran çatalla iz yapalım.
- 180 derecede yeterlice kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan sıcak kurabiyelere soğumuş şerbetimizi dökelim.
- İstediğiniz üzere süsleyin ve dinlendirin. Servise hazır