Resimli Şekerpare Tarifi
Şekerpare Tarifi
Gerekli olan malzemeler
Şekerpare İcin
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti icin:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
İsteğe bağlı fındık, fıstık, hindistan cevizi
imagessekerparetarifiresimli5ad3c6e165064
Şekerparelerin yapılışı
1 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan kurabiye yapar gibi kucuk parcalar alıp hafif duzleyin Hepsini tepsiye dizip uzerlerine koymak istediğiniz fındığı, fıstığı veya hindistan cevizini koyunOnceden ısıtılmış fırında pişirin
Şerbetin Hazırlanışı
1 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu kucuk bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir sure daha kaynatın Ateşten alıp ılıtınŞekerpareler piştiği zaman fırından cıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (puf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı)şekerparelerin uzerine gezdirinTepsinin uzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin
Şekerpare Tarifi
Gerekli olan malzemeler
Şekerpare İcin
1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti icin:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
İsteğe bağlı fındık, fıstık, hindistan cevizi
imagessekerparetarifiresimli5ad3c6e165064
Şekerparelerin yapılışı
1 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin
Hamurdan kurabiye yapar gibi kucuk parcalar alıp hafif duzleyin Hepsini tepsiye dizip uzerlerine koymak istediğiniz fındığı, fıstığı veya hindistan cevizini koyunOnceden ısıtılmış fırında pişirin
Şerbetin Hazırlanışı
1 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu kucuk bir tencerede kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir sure daha kaynatın Ateşten alıp ılıtınŞekerpareler piştiği zaman fırından cıkarıp 3 dakika bekletin 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (puf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı)şekerparelerin uzerine gezdirinTepsinin uzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin