elektronikci
FD Üye
Şekerpare Tatlısı (Az Gereç Çok Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
- Fındık içi
Şekerpare Tatlısı (Az Materyal Çok Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel şerbeti hazırlayın bunun için şeker ve suyu tencereye alın karıştırın.
- Bir taşım kaynayınca altını kısıp içine limon suyu sıkıp 6-7 dakika pişirin .
- Ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Hamuru için yumuşamış tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın, üzerine öbür materyalleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın yağlanmış büyük yuvarlak borcama aralıklı olarak dizin.
- Üzerine ortalarına fındık batırıp 180 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
- Şerbeti çekince biraz dinlendirip servis yapın.