Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şekerpare Tatlısı (Az Malzeme Çok Lezzet)

Şekerpare Tatlısı (Az Malzeme Çok Lezzet)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Şekerpare Tatlısı (Az Gereç Çok Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağı yahut margarin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
  • Fındık içi

Şekerpare Tatlısı (Az Materyal Çok Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel şerbeti hazırlayın bunun için şeker ve suyu tencereye alın karıştırın.
  2. Bir taşım kaynayınca altını kısıp içine limon suyu sıkıp 6-7 dakika pişirin .
  3. Ocaktan alın soğumaya bırakın.
  4. Hamuru için yumuşamış tereyağı yahut margarini yoğurma kabına alın, üzerine öbür materyalleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın yağlanmış büyük yuvarlak borcama aralıklı olarak dizin.
  6. Üzerine ortalarına fındık batırıp 180 derece fırında 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
  8. Şerbeti çekince biraz dinlendirip servis yapın.
Şekerpare Tatlısı (Az Materyal Çok Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Orjinal Pastane Şekerpare Tatlısı (Lezzeti Şahane) Tanımı İçin Gereçler 125 gr tereyağı yahut margarin1 kahve fincanı sıvı yağ2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)4 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri1 çay kaşığı karbonatBir tutam tuz4 su bardağı un Şerbeti için; 4 su bardağı şeker5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
İstiridye Tatlısı Şerbetli Tatlı Sevenlere Nefis Lezzet Tanımı İçin Malzemeler 250 gr tereyağı yahut margarin2 adet yumurta3 yemek kaşığı tahin1 su bardağı irmik1 su bardağı ceviz içi1 paket kabartma tozu2 su bardağı un Şerbeti için; 4 su bardağı şeker4,5 su bardağı su1-2 damla limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Çok Az Materyalli Şekerpare Tatlısı (Katı yağsız) Tanımı İçin Malzemeler Kullandığım su bardağı  200 ml klasik su bardağı Hamuru için materyaller; Yarım su bardağı sıvı yağYarım su bardağı irmikYarım su bardağı pudra şekeri1 adet yumurta1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 buçuk su bardağı  +...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Şekerpare Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1 paket margarin2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için)1 vanilya1 kabartma tozu1 su bardağı irmikYarım su bardağı pudra şekeriGereğince un Şerbeti İçin 3.5 su bardağı toz şeker3.5 su bardağı suYarım limon Üzeri İçin FındıkToz fıstık Şekerpare Tatlısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Ispanaklı Yeşilim Tatlısı Ispanaklı Tatlı Ispanaklı Şekerpare Tanımı İçin Gereçler 4 su bardağı kadar un (Alabildiği kadar ekleyin)17-18 kısım sapları ayıklanmış ve haşlanmış ıspanak2 adet yumurtaYarım su bardağı toz şekerYarım su bardağı sıvı yağ200 gram tereyağı (Oda ısısında bekletilmiş)Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,477Konular
981,290Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt