Şekerpare Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin
- 2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için)
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Gereğince un
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım limon
- Fındık
- Toz fıstık
Şekerpare Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlayın ocağa koyun o kaynamaya başlarken öbür taraftan da hamuru yapmaya başlayın.
- Yoğurma kabına materyalleri ekleyin yoğurun ele yapışmayan ve çok çok yumuşak olmayan bir hamur elde edin küçük küçük ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın pişince kabarıp şişiyorlar zira.
- Fotoğraftaki üzere hal verin tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürün çatal ile çizik atın.
- Fındık koyun fırına verin 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerine şerbeti dökün. Afiyet olsun şimdiden ????