elektronikci
FD Üye

Şekerpare Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket tereyağı
- 1 çay bardağı irmik
- 2 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2.5 su bardağı un
- 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- 2 damla limon
Şekerpare Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şekerimizi ve suyumuzu bir tencereye alıp kaynatmaya bırakalım.
- 10 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzu yoğurmaya başlayalım derin bir kaba yumurta ve irmiği koyup uygunca çırpalım.
- Sonra başka materyallerimizi ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim ve ceviz büyüklüğünde bezeler elde edip hafif bastırarak tepsiye dizelim bu türlü devam edilir bitene kadar.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırınımızı verelim.
- Piştikten sonra fırından alıp soğumuş şerbeti tatlımızın üstüne dökelim ve dinlendirmeye bırakalım.
- Bütün şerbetini çekecek bütün şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz şimdiden herkese afiyet olsun
.