Şekerpare Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı üstüne)
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 pk kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Şekerpare Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi pişirelim.
- Daha sonra un hariç tüm malzemeleri karıştıralım ve un yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım.
- Yumuşak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde bezeler alalım, tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısı sürelim ister ceviz ister fındık ile süsleyelim .
- 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçince ılık şerbeti ılık şekerpareye dökelim afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.