Şekerpare Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3su bardağı un
- Tüm fındık
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Şekerpare Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhaba hanımlar. Öncelikle margarin oda ısısında yumuşamış olmalı. Bu değerli bir ayrıntı. Birinci olarak işe şerbetini hazırlamakla başlıyoruz.
- Şerbet için gerekli gereçleri uygun bir tencereye alarak kaynatalım kenarda beklesin sonra hamurumuza geçelim.
- Hamuru için tüm materyalleri bir karıştırma kabına alarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Unu denetimli bir halde ekleyerek yoğuralım en fazla 3 su bardağı un kullanacağız.
- Daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller kopararak fırın tepsisine aralıklı yerleştirip, üzerlerine fındık yerleştirelim.
- 180 derece alt üst ayarda hafif kızarana kadar pişirelim. Birinci sıcağı çıktıktan sonra şerbetini yavaş yavaş gezdirelim tatlımız biraz dinlendikten sonra isteğe nazaran süsleyip, servis edebiliriz. Deneyenlerden yorum ve fotoğraf bekliyorum afiyet olsun.