bilgisayarci
FD Üye
Şekerpare (Yumuşacık Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından bir parmak eksik irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Badem, ceviz yada fındık
- 3,5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
Şekerpare (Yumuşacık Tam Ölçülü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetimizi ilk önce yapıyoruz ki soğusun. Şerbet malzemelerini ekleyip kaynayıncaya kadar pişirelim. 3-4 damla limon suyu ekleyelim, koyulaşınca ocağı kapatalım soğumaya bırakın.
- Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp, iyice yoğuralım. Üzerine nemli bez örtüp, 15 dakika margarinin iyice hamura karışmasını sağlayalım.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, avucumuzun içinde yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye aralıklı olarak dizelim.
- Şekerparelerimizin ortalarına birer adet istediğimiz malzemeyi batıralım.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. (yaklaşık 35 dk fırın farklılık gösterebilir).
- Şekerpareleri fırından çıkarır çıkarmaz yağlı kağıdı çıkarıp soğuk şerbeti şekerparelerin üzerine bir kepçe yardımıyla güzelce dökelim.
- Şekerpareler soğuyunca, servis yapalım.
Şekerpare (Yumuşacık Tam Ölçülü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı