
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 3,5 su bardağı su
- 3 bardak şeker
- Limon
Şekerpare Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabının içerisine şekerparenin sıvı gereçlerini koyuyoruz.
- Daha sonra da irmik ve unu koyarak yoğuruyoruz.
- İstediğimiz biçimi vererek tepsiye diziyoruz.
- Üzerine sarısını sürüp çatalla çizik atıyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, yaklaşık 25 -30 dakika pişirelim.
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye koyup kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra limon suyunu koyup kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Ilık olan şekerparelerin üzerine sıcak olan şerbeti döküp dinlenmeye bırakıyoruz.