Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram oda ısısında margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 3 çorba kaşığı irmik
- 1 adet yumurta
- 1, 5-2 su bardağına yakın un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin ve pudra şekerini karıştırıyoruz.
- Yumurtayı ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- İrmik ,vanilya ve kabartma tozunuda ekliyoruz düzgünce karıştırıp kulak göğsü haline gelene kadar unu ekliyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp biçim veriyoruz.
- Şerbetini ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Şeker paremizi 180 dereceye ayarlayıp fırına sürüyoruz.
- Çıkan sıcak şekerpareye soğumuş şerbeti döküyoruz.
- Üzerine hindistan cevizi isterseniz fıstıkta ekleyebilirsiniz.