bilgisayarci
FD Üye
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı yüzüne)
- 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı kadar un
- 3, 5 su bardağı şeker
- 3, 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Yumurta sarısı sürülecek
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetin yapılışı ; Tencereye 3,5 su bardağı şekeri alalım.
- 3, 5 su bardağı suyu da ilave edelim.
- Şekerini eriyene kadar karıştıralım.
- İçine bir dilim limon keselim.
- Şerbetimiz kaynanaya başlayınca altını kısalım, 10 dk kaynatalım ocağı kapatalım.
- Şerbetimiz soğumaya bırakalım.
- Hamurun yapılışı ; hamur yoğurma kabımıza yumuşamış tereyağı alalım yumurtayı, pudra şekeri ilave edelim iyice karıştıralım.
- İrmiği ,vanilyayı ekleyelim ununu yavaş yavaş ekleyelim ,kabartma tozunu ekleyelim ,hamurunuzu yoğuralım.
- Yumuşak ele yapışmayacak bir hamur olacak.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parça alalım yuvarlayıp şekil verelim.
- İster Yuvarlak ister bu şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Tatlımız sıcak şerbetimiz soğuk olacak.
- Pişen tatlımızın üzerine soğuk şerbeti dökelim.
Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı