Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 125 gram tereyağı
- 125 ml çay bardağı ile pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- 2, 5 su bardağı şeker
- 2, 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- 1 adet yumurta sarısı
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle oda ısısındaki tereyağımızı yumurtamızı bir kaba alıyoruz.
- Sonra diğer malzemelerimizi de döktükten sonra yoğuralım. Elimize yapışmayana kadar yoğurmaya devam edelim.
- Sonrasında hamur kendini toparlayınca badem şekli verelim tepsilere düzelim.
- Daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırınımıza gönderelim.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra soğuk şerbetimizi dökelim. Afiyet olsunn.
- Şerbet.2. 5 su bardağı şekeri tenceremize dökelim.
- Daha sonra aynı ölçüdeki suyumuzu da katalım ocağımıza koyalım.
- Kaynayana kadar bekleyelim.
- Kaynadıktan sonra bir dilim limonu koyalım.
- 30 dk daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.