Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket margarin (Tavada eritip soğut)
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- 3,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 1 kaç damla limon
- Fındık içi
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle margarini tavada eritip soğutun. Ardından un hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Kontrollü bir şekilde unu ekleyin. Hamura şekil verirken çatlaklar olmamalı, yumuşak bir hamur olsun.
- Avcunuzda yuvarlayıp üzerlerine fındık batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renk alana kadar kontrollü pişirin. Benim fırınımda 30-35 dakikada pişti.
- Pişerken şerbeti hazırlayın biraz soğusun. Şerbet malzemelerini tencerede karıştırıp ocağa alın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynasın.
- Şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti üzerlerinden hepsini ıslatarak dökün ve şerbeti çekene kadar dinlendirin.
- Biz 2 kişi olduğumuz için yarım ölçü yaptım. Yazdığım ölçülerle yaptığınızda yaklaşık 28-30 adet şekerpare çıkıyor.
Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı