Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şekerpare

Şekerpare
0
33

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
sekerpare-1.jpg

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin (Tavada eritip soğut)
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un
Şerbeti için;
  • 3,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 1 kaç damla limon
Üzeri için;
  • Fındık içi

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle margarini tavada eritip soğutun. Ardından un hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırın. Kontrollü bir şekilde unu ekleyin. Hamura şekil verirken çatlaklar olmamalı, yumuşak bir hamur olsun.
  2. Avcunuzda yuvarlayıp üzerlerine fındık batırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında renk alana kadar kontrollü pişirin. Benim fırınımda 30-35 dakikada pişti.
  3. Pişerken şerbeti hazırlayın biraz soğusun. Şerbet malzemelerini tencerede karıştırıp ocağa alın ve yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynasın.
  4. Şekerparelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti üzerlerinden hepsini ıslatarak dökün ve şerbeti çekene kadar dinlendirin.
  5. Biz 2 kişi olduğumuz için yarım ölçü yaptım. Yazdığım ölçülerle yaptığınızda yaklaşık 28-30 adet şekerpare çıkıyor.
Not: Üzerine fındık batırılınca şerbeti çok daha iyi çekiyor. Fındık yoksa ceviz veya badem içi de batırabilirsiniz.

Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,293Mesajlar
29,561Kullanıcılar
cekim04Son üye
Üst Alt