Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şekerpare

Şekerpare

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
sekerpare-1.jpg

Şekerpare Tanımı İçin Materyaller

  • 3 adet yumurta (Sarının biri üzeri için)
  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Portakal rendesi 1 tatlı kaşığı
  • Aldığı kadar un (Ben 3 bardak kulandım)
Şerbeti için;
  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kaç damla limon suyu (Kapatmaya yakın)
Üzeri için;
  • Ayırdığınız yumurta sarısı
  • Antep fıstığı

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle soğuması gerektiği için şerbetini hazırlayın.
  2. Şerbet gereçlerini tencereye koyup karıştırın.
  3. Ocağın üzerine koyup kaynamasını bekleyin.
  4. Kaynadıktan sonra 5 dakika kaynatıp soğuması için kenara alın.
  5. Bu ortada tatlının hamurunu hazırlayın.
  6. Un ve ayırdığınız bir yumurta sarısı hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın.
  7. Elinizle karıştırıp azar azar un ek ederek yoğurun.
  8. Hamurdan kesimler kopartıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
  9. Üzerlerine fındık batırıp yumurta sarısı sürüp.
  10. Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  11. Pişen şekerpareleri fırından çıkarıp, birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturun.
  12. Şerbetini çektiğinde soğumasını bekleyip servis edin. Afiyet olsun ????
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt