teknolojiuzmani
FD Üye
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta (Sarının biri üzeri için)
- Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Portakal rendesi 1 tatlı kaşığı
- Aldığı kadar un (Ben 3 bardak kulandım)
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 kaç damla limon suyu (Kapatmaya yakın)
- Ayırdığınız yumurta sarısı
- Antep fıstığı
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle soğuması gerektiği için şerbetini hazırlayın.
- Şerbet gereçlerini tencereye koyup karıştırın.
- Ocağın üzerine koyup kaynamasını bekleyin.
- Kaynadıktan sonra 5 dakika kaynatıp soğuması için kenara alın.
- Bu ortada tatlının hamurunu hazırlayın.
- Un ve ayırdığınız bir yumurta sarısı hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın.
- Elinizle karıştırıp azar azar un ek ederek yoğurun.
- Hamurdan kesimler kopartıp yuvarlayıp tepsiye dizin.
- Üzerlerine fındık batırıp yumurta sarısı sürüp.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Pişen şekerpareleri fırından çıkarıp, birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturun.
- Şerbetini çektiğinde soğumasını bekleyip servis edin. Afiyet olsun ????