Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 200 gram teremyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Aldığı kadar un
- Fındık yahut badem size kalmış
- 2 ,5 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 ince limon dilimi
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbet materyalleri bir tencereye alalım.
- Limon hariç kaynamaya bırakalım. İndirmeye yakın limonu ekleyelim.
- 5 dk limon ile kaynatalım.Soğuması için.
- Kenara alalım un hariç bütün materyalleri karıştıralım yavaş yavaş unu ekleyelim. Yumuşak hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yağlanmış borcam yahut tepsiye dizelim.
- Fındıkları batıralım.
- 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
- Birinci sıcaklık gidince soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökelim.
- Eşit halde 4 -5 saat dinlenmeye bırakalım. Servise hazırdır şimdiden denemek isteyenlere afiyet olsun ????????.