Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şekerpare

Şekerpare
0
17

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
seker-pare.jpg

Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram teremyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un
Süslemek için
  • Fındık yahut badem size kalmış
Şerbeti için
  • 2 ,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 ince limon dilimi

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şerbet materyalleri bir tencereye alalım.
  2. Limon hariç kaynamaya bırakalım. İndirmeye yakın limonu ekleyelim.
  3. 5 dk limon ile kaynatalım.Soğuması için.
  4. Kenara alalım un hariç bütün materyalleri karıştıralım yavaş yavaş unu ekleyelim. Yumuşak hamur elde edelim.
  5. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yağlanmış borcam yahut tepsiye dizelim.
  6. Fındıkları batıralım.
  7. 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
  8. Birinci sıcaklık gidince soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökelim.
  9. Eşit halde 4 -5 saat dinlenmeye bırakalım. Servise hazırdır şimdiden denemek isteyenlere afiyet olsun ????????.
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,494Konular
981,567Mesajlar
29,682Kullanıcılar
YgtAkblt52Son üye
Üst Alt